Google apps

Google apps

Wanneer u een telewerker bent, zijn Google apps onmisbaar. Met deze tool kunt u namelijk gemakkelijk samenwerken met collega's of uw manager op het kantoor. Gemakkelijk en snel bent u via thuis in contact met het uw werkgever. Google apps richt zich voornamelijk op het 'kantoor in de cloud'. Het online communiceren, samenwerken en het beheer zit samen in een cloud wat bruikbaar is op computer, mobiel en tablet.

In Google apps zitten de handige tools als Gmail, een agenda, de gedeelde drive en nog veel andere opties waarmee samenwerken tussen bedrijven en/of werknemers een makkie wordt. Kortom, de Google Apps heeft de zakelijke telewerkbranche nog beter in kaart gezet.

Gmail

Iedereen heeft een eigen e-mailadres nodig, maar vooral in de zakelijke branche is dit cruciaal. Gmail is een geschikt e-mailadres onder de telewerkers, vooral omdat dit in verband staat met alle onderdelen van Google Apps. U kunt uw gmail laten personaliseren naar bijv: uwnaam@uwbedrijf.com. Met dit professionele email heeft u niet te maken met ongewenste advertenties en beschikt u over 30 GB opslagruimte. Uw zakelijke email is gemakkelijk te installeren op mobiel en tablet. Met dit e-mailadres bent u 24/7 bereikbaar en in contact met uw collega's en werkgever.

Docs

Docs is dé tool waarmee het delen van documenten, presentaties, spreadsheets en formulieren met uw werkgever en/of collega's mogelijk is. Deze vier programma's zijn een greep uit de handige tools van Google App, wat ook wel het virtuele kantoor wordt genoemd. Deze documenten kunt u gemakkelijk maken in deze online cloud van Google en het uiteindelijk delen via Docs. Het online realtime samenwerken aan presentaties, verslagen en enquêtes is hiermee binnen handbereik. En als de kers op de taart: al deze documenten worden automatisch aangepast in Google Drive.

Drive

Ergert u zich ook vaak aan de vele documenten op uw computer? Met Google Drive heeft u nooit meer last van dit probleem. In plaats van al die documenten op uw bureaublad, worden ze op veilige wijze opgeslagen in de Google Drive. Al uw bestanden bevinden zich nu op één beveiligde locatie. U heeft te allen tijde toegang tot uw bestanden, ook via uw telefoon of tablet. Ook eventuele aanpassingen van collega's en/of uw werkgever worden direct opgeslagen, waardoor u altijd het bijgewerkte bestand opent. Bestanden raken hierdoor nooit meer kwijt, ook niet als uw computer het begeeft. Bepaal verder zelf wie toegang heeft tot wel bestand en deel alleen wat u wilt delen!

Hangouts

Een ander groot voordeel aan Google apps is daarnaast de hangouts, waarmee online face-to-face vergaderingen, overal en met iedereen kan worden waar gemaakt. Via HD-videogesprekken kunt u gemakkelijk persoonlijk contact houden met uw collega, werkgever of hele team. Functies van Google Hangouts zijn: videobellen met maximaal 25 personen van zowel binnen als buiten de organisatie, spraakoproepen en chats. Ideaal ook voor degene die veel tijd kwijt raken door het openbaar vervoer. Hierdoor benut u de tijd, naar uw wensen. Google Hangouts werk niet rommelig, aangezien alleen de gene die aan het woord is in beeld komt en achtergrondgeluiden worden geminimaliseerd. Hiermee voorkom je eventuele chaos.

Terug naar overzicht